Ovogodišnje izdanje Marčanskog šuga održati će se u srijedu, 14. kolovoza na školskom igralištu u Marčani. Program kreće u 16 sati okupljanjem 14 prijavljenih ekipa i kuhanjem natjecateljskih šuga s palentom. Natjecanje u pripremanju šuga nadgledati će, kušati i na kraju ocijeniti stručni tročlani žiri, dok će program vodit Karlo Crljenica iz udruge Marčanske maškare. On će za vrijeme kuhanja obilaziti kulinarske ekipe i razgovarati s natjecateljima.

Organizator i suorganizator pripremaju dodatni veliki lonac šuga s divljači koji će se posluživati s palentom i kruhom. Dok će svi oni koji budu željeli kušati šugo baš od natjecateljskih ekipa, za to trebati preuzeti bon na šanku.

U 20.30 sati predviđen je nastup grupe DV "Vrtuljak Marčana" uz izvedbu jednog popularnog hita. Iza nastupa najmlađih slijedi kušanje i ocjenjivanje natjecateljskih šuga te podjela pehara trima prvoplasiranim ekipama. Zabava se nastavlja glazbenim programom i veselim notama Tu i Tamo Banda od 21 sat do kasno u noć. (iPress)