Pomerska noć je tradicionalna pučka fešta koja se održava jednom godišnje u Pomeru u općini Medulin. Ovogodišnje izdanje bilo je posebno dobro posjećeno. Grupa Emanon i  istarska estradna legenda Alen Vitasović stvorili su sjajnu atmosferu u dupkom punoj lučici PUČ u kojoj su  jednako uživali mještani  i gosti iz obližnjeg Glampinga i Aci Marine.

Pjevač je u više navrata s bine hvalio publiku, među kojima je očito bilo puno Alenovih fanova, a neki su donijeli i transparente.  Budući da je ovo malo i šarmantno, ribarsko mjesto od davnina poznato kao uzgajalište i meka za sve koji uživaju u dobrim školjkama ne čudi da su specijalitet večeri bili pedoći (dagnje) na buzaru. Njihova priprema u glomaznoj, 2 metra širokoj tavi bila je samo po sebi atrakcija i česta meta fotografiranja turista.

Turistička zajednica nastavlja s feštama već danas  na Velu Gospu kada će se u Medulinu kraj ribarskog mula s početkom u 20 sati održati prava tradicionalna ribarska fešta koja će okupiti dionike svih generacija koji su na bilo koji način povezani s ribarstvom.  

Najavljeno  je, uz nastupe klape Škerac i grupe Val, nekoliko morskih menija, od brudeta do friganih srdela i pedoći. Natjecat će se u tradicionalnim igrama potezanja konopa i trčanja s kašetama na koje će se moži prijaviti na licu mjesta, a street art umjetnik  Vedran Štimac oslikavat će tematski mural.“ (iPress)