Bijelo dugme proslavilo je uz tisuće obožavatelja 50 godina od formiranja benda u nedjelju u kamenolomu Cave Romane u Vinkuranu. 

Bijelo dugme – jedan od najvećih rock and roll sastava s područja bivše Jugoslavije ove i iduće godine slavi 50. rođendan dugoočekivanom turnejom nazvanom “Doživjeti stotu”. 

Bijelo dugme okupilo se nakon skoro 20 godina od posljednjih koncerata, a tijekom zlatne turneje "Doživjeti stotu"; legendarni rockeri slave za svojih 50 godina karijere, prvi koncert u Hrvatskoj, održali sinoć u Vinkuranu.

Postavu benda na turneji čine Goran Bregović na gitari, Alen Islamović i Mladen Vojičić Tifa kao vokali, Điđi Jankelić na bubnjevima i Zoran Redžić na basu, dok je klavijature svirao Ogi Radivojević.

Kamenolom Cave Romane bio je prepun posjetitelja raznih generacija, a dobro poznati hitovi pjevali su se zajedno s glazbenicima. Ipak, bilo je i onih nezadovoljnih koji zbog velike gužve, iako s kupljenim ulaznicama, nisu mogli ni ući u prostor kamenoloma.

Bijelo dugme je dosad održalo pet koncerata ove turneje, a tijekom dvogodišnje turneje planiraju održati točno 50. (iPress/Foto: Barbara Fornažar, Flash studio)