Nakon ljeta ispunjenog brojnim događanjima, aktivnosti se u Općini Kanfanar nastavljaju i tijekom rujna kada je na redu niz atraktivnih manifestacija.

U srijedu 4.9. nastavljaju se programi „Ljeta na Limu“ uz wine & art radionicu na Limu tijekom koje će sudionici oslikavati morske motive na platnu, uz pokoju čašicu vrhunskih istarskih vina, a dan nakon (četvrtak 5.9.) rezerviran je za posljednju ovogodišnju storytelling turu Dvigradom u izvedbi Istra Inspirita. Više informacija o ovim programima i rezervacijama može se dobiti putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Već u nedjelju 8. rujna centar će Kanfanara biti u znaku bluesa, uz 4. po redu Dvigrad Blues Festival. Nakon vrlo uspješna prva tri izdanja festivala, četvrto donosi nikad jača imena iz svijeta bluesa jer u Kanfanaru će gostovati Nine Below Zero (UK), Sunnysiders (HR), Cek & The Stompers (IT), Bad Week (SRB), Toro & Milazzi (IT), EETB (HR), Gianni Massarutto & The Bluesiana (IT) i Mamuti (IT). U maniri starih fešta američkog juga, i ova kanfanarska krenut će već u 12 sati i trajati do navečer, a osim odlične glazbene podloge, publiku očekuje i izvrsna gastronomska ponuda za koju će se pobrinuti chef Tvrtko Šakota, jedan od najboljih domaćih chefova. Za potpuni ugođaj prave fešte, neće nedostajati ni zanimljive vinske ponude jer u sklopu Dvigrad Blues Festivala održat će se i VinoVino – „skup natprirodnih vinara“, odnosno, svoja će organska vina prezentirati vinari: Clai, Dvorić, Ghira, Makino, Lunika, Piquentum, Rawino, Reset, Šuman, Šuran vina i vinogradi Fon.

Prije novog glazbenog vikenda u Kanfanaru, svi koji žele doživjeti Limski zaljev kroz vožnju brodom, imat će priliku za to u srijedu 11.9. kada je na redu „Piknik na brodu“, uz vrhunske morske delicije koje će se nuditi tijekom jednosatne vožnje uvijek inspirativnim Limskim zaljevom.

U glazbenom ruhu Kanfanar će biti i vikend nakon, jer 14.9. na redu je susret istarskih kantadura u Baratu, tradicionalna manifestacija „Zakantajmo istrijanske kante“ na kojoj će sudjelovati kantaduri iz cijele Istre i predstaviti umijeće pjevanja na tanko i debelo (dvoglasje tijesnih intervala), koje je kao specifičan folkorni stil pjevanja uvršteno i na UNESCO-vu listu nematerijalne svjetske baštine.

Tradicija će obilježiti i treću subotu rujna, kada će se održati Fužijada. Naime, nakon nekoliko godina pauze, na kanfanarsku se Placu u velikom sjaju vraća ova omiljena gastro manifestacija koja će ponuditi fuže u brojnim kombinacijama, a za nezaboravne uspomene iz Kanfanara toga dana pobrinut će se i grupa Rišpet (ex klapa). Ljubitelji istarske gastronomije toga će dana, 21.9., zbilja doći na svoje, jer istoga se dana u susjednom Svetvinčentu održava i Festival sira pa će to biti izvrsna prilika za osmisliti cjelodnevnu gastro turu s uživanjem u istarskim sirevima i, potom, najpoznatijoj istarskoj tjestenini.

Rujanska će događanja u Kanfanaru završiti posljednjeg tjedna mjeseca, kada su na redu Dani općine Kanfanar uoči blagdana Svete Sofije, zaštitnice mjesta. Do tada, zabilježite datume u kalendarima i uživajte u rujnu u Kanfanaru!, poručili su iz TZ-a. (iPress)