Talijanska drama HNK Ivana pl. Zajca Rijeka predstavila je svoj ovogodišnji premijerni naslov „Il papà“ / „Ja, Tata“ prema tekstu Bjarnija Haukura Þórssona.

Rujansku pretpremijeru imali su prilike pogledati gledateljice i gledatelji u Galižani, premijera je zakazana za kraj studenoga u Zajcu, a pulska pretpremijerna izvedba zakazana je za 23. listopada 2024. u 20 sati u INK.

Redatelj riječkoga uprizorenja ove poznate monokomediji o suvremenome očinstvu je Marco Di Stefano. „Predstava je to koja vas nasmijava, koja vas tjera na razmišljanje i koja bar jedanput govori o roditeljstvu iz kuta pomalo ludog, ali ipak dobroga oca“, kazao je redatelj.

U ulozi oca je glumac i ravnatelj Talijanske drame Giulio Settimo koji na duhovit način dijeli s publikom uzbudljivo iskustvo od očinske trudnoće i pelena, pa sve do pitanja odnosa sa ženom i društvom te dotiče u samo srce svojim putem do očinstva.

„Predstava je predivna! Bravo glumcu! Ne bravo, bravissimo! Nevjerojatan je! Jako smo sretne što smo vidjele predstavu“, rekle su gledateljice, gospođe Maria i Nerea.

Oduševljenje nije skrivao ni gledatelj Fulvio Delcaro: „Divna predstava, uživao sam, ali ne samo ja, sva publika. Prekrasno, bravo! Giulio Settimo je divan glumac, bio je dinamičan i zabavan. Dugo nije bilo Talijanske drame u Galižani pa sam uvijek išao u Pulu kada su dolazili. Jako sam vezan uz našu Talijansku dramu, sa zadovoljstvom je pratim“.

A na pretpremijeri u Galižani bila je i posebna gošća, redateljica Petra Blašković: „Fantastična izvedba, mislim da se to vidi po mom osmijehu koji još uvijek traje u meni. Giulio je pokazao majstorstvo, fantastičnu glumačku zrelost. Dirnuo me je, možda zato što ga znam još od njegovih prvih kazališnih koraka. Vidjeti ga u tako zrelom djelu, punom emocionalnih promjena – od smijeha do emotivne dubine koja govori o ljubavi, o možda najsvetijoj ljubavi koju možemo imati, ljubavi prema svojoj djeci. Vidjeti sve nijanse koje je izveo na pozornici u ovih sat i pol tako iskreno, od srca. Zato bih svima preporučila da pogledaju ovu predstavu, u njoj ćemo se pronaći otkako smo bili djeca pa do trenutka kada postanemo roditelji, malo se nasmijati vlastitim teškoćama. Ovo je doista maestralno djelo“.

Drugu pretpremijernu izvedbu monokomedije „Il papà“ / „Ja, Tata“ možete pogledati u Istarskom narodnom kazalištu Gradskom kazalištu Pula 23. listopada 2024. u 20 sati. Ulaznice su dostupne na www.ink.hr. (iPress)