Tijekom vikenda između 10. i 12. prosinca, kao da je stao COVID-19, mjere i zabrane svega onog što nam je donedavno bilo pod normalno. Tribine su se (bar malo) ispunile roditeljima i prijateljima u ulozi najstrastvenijih navijača, a ekipe iz istarske pa sve do vukovarsko-srijemske županije svoj su petak, subotu i nedjelju proveli pod vaterpolskim kapicama u vodi Gradskog bazena u Puli.

Naime, već četvrti zaredom Memorijalni vaterpolo turnir u čast neprežaljenom treneru Robertu Doriću ove je godine okupio sedam ekipa pa su se tako, osim istarskih VK Pule i VK Delfina Rovinj, na turniru pronašli i VK Zagreb, VK Marsonia, VK Vukovar, VK Siscia i VK Opatija 1981 koja je utakmicom protiv VK Zagreba i otvorila turnir uvjerljivom pobjedom još jednom potvrdivši kako je riječ o ekipi preko koje teško prolaze protivnički golovi.

Osim Opatije, koja se u konačnici i na ničije iznenađenje pronašla u finalu turnira, priliku za titulu prvaka stekao je i VK Delfin Rovinj u iznimno napetoj polufinalnoj utakmici protiv domaćina VK Pule kojoj su, unatoč fantastičnoj obrani, naposlijetku ipak presudili peterci.

Unatoč lavovskoj borbi VK Delfina Rovinj, titula prvaka ipak je pripala Opatiji i to u velikoj mjeri zahvaljujući fantastičnoj igri Lena Dujmića kojemu je sasvim zasluženo pripala nagrada za najboljeg igrača turnira.

A priznanje za najboljeg golmana pripala je Adamu Gjevelekaju, vrataru VK Pule koji je, čini se, jedini bio iznenađen ovim proglašenjem budući da je upravo njegova nevjerojatna koncentracija, predanost i okom vidljiv talent VK Puli zaradio brončanu medalju.

Prizanja su uručili proslavljeni zlatni vaterpolist Damir Burić i Anđela Dorić, kći pokojnog trenera.

Četvrto mjesto zaradio je VK Vukovar, dok su peto, šesto i sedmo mjesto pripali VK Marsoniji, VK Zagrebu i VK Sisciji.