U vikendu za nama, 18.05.2024. u Poreču, u organizaciji JK Horizont održana je tradicionalna regata La mula de Parenzo koja se boduje za istarsku ligu krstaša Argonaut kup. Argonaut kup se od 2015g. održava na nivou Istre u suradnji lokalnih klubova i podrškama gradova, općina, tur. zajednica i poduzetništva.

"Regata La mula de Parenzo boduje se za istarsku ligu krstaša, Argonaut kup od 2016g.  Ove godine vozila se zanimljiva ruta  od 15nm oko otočića i plićina porečkog akvatorija.  Startalo se u 13h ispred luke Poreč gdje je ujedno i bio ulazak u cilj. Na izazovnoj ruti porečkoj akvatorija obilazeći plićine i otoke briljirali su lokalci. Već u 14:34:58 UFO RELOADED / Ufo 28 sa skipericom Gloria Miloš iz Poreča je ušao u cilj. Po ORC međunarodnom premjeru najbrži brod je bio SEXY / Dufour  34 sa skiperom Božidar Mihić iz Poreča. Na regati su sudjelovali jedriličari iz Istre, Kvarnera i Slovenije." izjavila je Sanja Vale Čupić, predsjednica JK Delfin iz Pule, kluba osnivača istarske lige krstaša - Argonaut kupa.

Sljedeća regata na programu lige krstaša je 11. Tivoli Mandrač kup sa rutom u Puli, a održava se u suorganizaciji SRD Tivoli Mandrač i JK Delfin iz Pule datuma 22.06.2024. Organizatori poručuju da su svi koji dobro došli, da pripreme brodove, ekipiraju posadu i donesu dobar takmičarski duh u Pulu. Kotizacije na regatu nema. Sve je besplatno ali potrebno je prijaviti se kako bi se naručila hrana i piće te pripremile startne liste. Prijave na regatu su otvorene na linku: https://www.jkdelfin.hr/tivoli-mandrac/

SRD Tivoli Mandrač priprema pravu ribarsku feštu za natjecatelje, sve podržavatelje i posjetitelje u lučici Mandrač nakon regate. Pozivaju i medije, fotografe, snimatelje da poprate regatu i pridruže se after regata događaju. Ruta se vozi u pu luci sa startom i ulaskom u cilj u luci, na potezu ri gat i uvala Mandrač što bliže gledateljima na obali. Ušli smo u turističku sezonu pa će ovo biti i zanimljiv događaj turistima koji će šetati pulskom rivom.