Dogovorima vodstva nogometnog kluba NK Istra 1961, jedinog istarskog prvoligaša, i općinskog načelnika Sandra Jurmana, uspostavljeni su dogovori oko suradnje na promociji i promicanju nogometa u Općini Kanfanar te pomoći klubu NK Kanfanar.

Prijateljski odnosi s ovim prvoligaškim klubom rezultirali su vrijednom donacijom NK Istra 1961 za kanfanarski nogometni klub, kojemu je donirana nova oprema za omladinski pogon, u vrijednosti od 5.000,00 eura. U omladinskom pogonu NK Kanfanar djeluje škola nogometa, selekcije U9 i U11, a djeca iz tih selekcija imala su priliku na kraju proteklog prvenstva gostovati na utakmici između NK Istra 1961 i NK Lokomotiva te su istračali na teren zajedno s ekipama prije utakmice.

Načelnik općine i vodstvo NK Istra 1961 dogovorili su i nastavak ove uspješne i lijepe suradnje i za druge projekte i inicijative u budućem razdoblju i to na više polja, a sve s ciljem što uspješnije promocije i popularizacije sporta, kako bi se djeci od najranije dobi omogućilo kvalitetno provođenje slobodnog vremena i aktivnije i zdravije djetinjstvo te što snažnija podrška u postizanju dobrih sportskih rezultata. (iPress)