Nogometna reprezentacija Španjolske osvojila je naslov europskog prvaka nakon što je u finalu u Berlinu svladala Englesku sa 2-1 (0-0).

Španjolska je povela golom Nice Williamsa u 47. minuti, na 1-1 poravnao je Cole Palmer u 73., da bi pobjednički pogodak postigao Mikel Oyarzabal u 86.

Nakon vrlo slabog prvog poluvremena u kojem niti jedna momčad nije stvorila niti jednu opasniju priliku, Španjolska je stigla do prednosti nakon samo 70 sekundi nastavka. Mladi, 17-godišnji Yamal odlično je vidio utrčavanje Williamsa na lijevom krilu te ga pravovremeno proigrao, a ovaj je preciznim udarcem u suprotni kut svladao Pickforda.

Engleska je izjednačila sredinom drugog poluvrmena kada je Bellingham uspio ostaviti povratnu loptu za Palmera koji je s više od 20 metara prizemnim udarcem pogodio sam donji desni kut nemoćnog Simona.

Odluka o prvaku pala je samo nekoliko minuta prije isteka vremena, Cucurella je poslao prizemni ubačaj s lijevog boka na peterac, a tamo je Oyarzabal reagirao brže od Guehija i ubacio loptu u mrežu.

Za Španjolsku je ovo rekordni četvrti naslov europskog prvaka, nakon 1964., 2008. i 2012., dok je Engleska i dalje bez kontinentalne titule, ovo joj je drugi uzastopni poraz u finalu, prije tri godine na Wembleyu uspješnija je bila Italija. (Hina)