Požar velikih razmjera zahvatio je noćas i jutros luku u Anconi. Nema ni mrtvih ni ozlijeđenih, ali materijalna šteta je znatna. Dim je prodro i u šire središte grada.

Ne znajući još koliko je možda otrovan, općinske vlasti su poručile građanima da prozore drže zatvorenima, te su zatvorile sve obrazovne ustanove, od obdaništa do sveučilišta, također i parkove i igrališta na otvorenome.

 

Požar je do daljnjega blokirao luku. Tek iskrcan ribarski ulov je propao, ostavljen na obali ribarskog terminala, dok su ribari i prekupci evakuirani.

Vatra je izbila oko 0.30 u jednome od skladišta u bivšoj Tubimarovoj hali na Wojtyłinu gatu, u prostoru kojim se koristi Fritelli Maritime Group i gdje se privremeno odlaže roba za ukrcaj ili s iskrcaja, prije prijevoza na odredišta. Proširio se na prostore kojima se koriste ključne pomorske agencije, ponajprije Fratelli Morandi, a „Vivere Ancona“ navodi da su među postradalima i 0.mec te Fincantieri. Spriječeno je širenje požara na skladište plina, samo stotinjak metara udaljen, javljaju talijanski mediji. (iPress)