Snažna eksplozija pogodila je u utorak prijepodne područje njemačkog grada Leverkusena u kojem se nalazi i kemijski koncern Bayer a policija govori o za sada nepoznatom broju ozlijeđenih.

U eksploziji spremišta goriva u jednoj spalionici otpada u zapadnonjemačkom gradu Leverkusenu u utorak broj ozlijeđenih se popeo na 16. Jedna osoba je preminula, a četiri osobe se još uvijek vode kao nestale.

Prema najnovijim informacijama, petero ljudi je nestalo nakon eksplozije. Do sada je spašeno 16 ozlijeđenih, među kojima četvero s težim ozljedama. Još se ne zna je li došlo do curenja toksičnih materijala.

Prema lokalnim medijima, do eksplozije je došlo u spalionici otpada u Bürrigu. Sve autoceste u blizini Leverkusena su zatvorene, te se vozači savjetuju da obilaze grad u širokom luku.

„Broj i ozlijeđenih i težina ozljeda još nisu poznati“, rekao je jedan glasnogovornik tvrtke Currenta koja upravlja tzv. Kemijskim parkom koji je smješten na južnom dijelu Leverkusena koji graniči s gradom Koelnom.

Isto tako nisu poznati ni uzroci eksplozije. Prema nekim informacijama eksplozija se dogodila u blizini spalionice otpada.

Kako je priopćio grad Leverkusen, građani su zamoljeni da ostanu u svojim kućama i da ne otvaraju prozore.

Policija je blokirala široko područje oko mjesta eksplozije. Zatvoreno je i nekoliko važnih prometnica u ovom gusto naseljenom dijelu Njemačke.

(Hina)