Oko od pola tone kokaina u pošiljci banana, namijenjenoj jednoj od najvećih crnogorskih tvrtki Voli, zaplijenila je ovih dana crnogorska policija, javljaju u četvrtak crnogorski mediji, dok se policija i tužiteljstvo još uvijek nisu službeno oglasili.

Prema pisanju medija u Podgorici, drogu su prije dva dana pronašli carinici u Luci Bar i o tome obavijestili Specijalno državno tužiteljstvo (SDT) i Upravu policije (UP), od kojih su navodno dobili instrukciju da propuste pošiljku, kako bi kontrolirali isporuku.

Banane su u srijedu utovarene u kamione kompanije Voli, iz koje su, nakon što su stigle u skladište, odmah pozvali policiju.

Još uvijek nitko nije uhićen povezano s ovom zapljenom. U međuvremenu je ministar unutarnjih poslova na Twitteru jednom rečenicom “čestitao crnogorskoj policiji na zapljeni nekoliko stotina kilograma droge”

Prema saznanjima dnevnika “Vijesti” pošiljka banana u luku Bar uplovila je 2. siječnja, a kontrolirana je 11. siječnja, kada je i otkrivena droga.

Mediji u Crnoj Gori, pozivajući se na neslužbene izvore uključene u istragu, pišu da su radnici tvrtke Voli, kada su pretovarivali banane u skladištu, otkrili i sumnjive pakete, na kojima je bilo napisano “S.R.B.” i “R.S.B.”.

Vlasnik tvrtke Voli je Dragan Bokan, jedan je od čelnika košarkaškog kluba Budućnost, blizak bivšoj crnogorskoj vlasti koju je predvodila Demokratska partija socijalista, Mila Đukanovića.

Pronađena droga nije i prva otkrivena u pošiljci banana namijenjenih ovoj tvrtki. Sredinom 2018. brodom iz Ekvadora dopremljen je kontejner s oko 30 kilograma kokaina. Predstavnici tvrtke tada su zanijekali da je pošiljka pronađena u njihovoj isporuci banana, dok tužiteljstvo nikada službeno nije priopćilo u čijim bananama je tada pronađen kokain.

U Crnoj Gori je krajem kolovoza prošle godine u kontejneru s bananama zaplijenjeno gotovo tona i pol kokaina i tada su uhićene dvije osobe, čelnici kompanije koja je uvezla banane. (Hina)