Posmrtni ostaci dvoje djece pronađeni su u rabljenim koferima kupljenima u skladištu u Aucklandu, potvrdila je u četvrtak novozelandska policija.

Policijski inspektor Tofilau Faamanuia Vaaelua rekao je da su tijela tamo vjerojatno bila već godinama, a da se radi o djeci između pet i deset godina.

Tijela su bila u dva kofera identične veličine, dodao je, ističući da će istraga biti kompleksna zbog vremena koje je proteklo od smrti do otkrića.

Jedna je obitelj kupila cijelu prikolicu natovarenu predmetima koji se prodaju na veliko u skladištu, među njima i kofere. Obitelj nema veze s ubojstvom, naglasila je policija.

Policija, koja je obavijestila i Interpol, oslanja se i na druge predmete koji su bili u prikolici kako bi identificirala žrtve.

Skladište i cijelo imanje detaljno su pregledali forenzičari.

Vaaelua je rekao da se identitet djece ne zna, ali da suosjeća s obitelji koja se vjerojatno nalazi na Novom Zelandu i koja vjerojatno ne zna zasigurno da su djeca mrtva.

"Mnogi od nas su roditelji. Pred nama je veliki posao i učinit ćemo sve što je u našoj moći da identificiramo žrtve", izjavio je. (Hina)