Nitko od 62 osobe iz zrakoplova koji se srušio u petak u saveznoj državi Sao Paulo na jugoistoku Brazila nije preživio nesreću, priopćile su gradske vlasti Valinhosa, grada u blizini Vinheda, mjesta nesreće.

"Nema preživjelih", potvrdili su AFP-u iz uprave grada Valinhosa, čije su snage sudjelovale u operacijama spašavanja u susjednom gradu Vinhedu. U zrakoplovu aviokompanije Voepassa bilo je 58 putnika i četiri člana posade.

 Dvomotorni turboelisni zrakoplov letio je iz Cascavela u južnoj brazilskoj državi Paraná do glavne zračne luke u gradu Sao Paulo kada se srušio u obližnjem Vinhedu, priopćio je zrakoplovni prijevoznik Voepass.  

Snimke koje kruže društvenim mrežama pokazuju kako se avion okomito spušta te spiralno pada, prenio je BBC.

Lokalni mediji objavili su da nema preživjelih, prenio je Reuters, a tvrtka je priopćila da ne može pružiti dodatne informacije o tome što je uzrokovalo pad zrakoplova koji je imao registraciju PS-VPB.

Lokalne vlasti objavile su da je zrakoplov sletio na naseljeno područje no nije bilo ozlijeđenih.

Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva održao je minutu šutnje na događaju na kojem je prethodno govorio.

Brazil: Srušio se zrakoplov blizu Sao Paula, sumnja se da nema preživjelih

Dvomotorni turboelisni zrakoplov s 58 putnika i četiri člana posade letio je iz Cascavela u južnoj brazilskoj državi Paraná do glavne zračne luke u gradu Sao Paulo kada se srušio u obližnjem Vinhedu, priopćio je zrakoplovni prijevoznik Voepass.

Videozapis koji je podijeljen na društvenim mrežama pokazao je nešto što je izgledalo kao avion koji se spušta iza skupine drveća, praćen velikim oblakom crnog dima.

Snimke koje kruže društvenim mrežama pokazuju kako se avion okomito spušta te spiralno pada, prenosi BBC. Grad Vinhedo se nalazi oko 80 km sjeverozapadno od Sao Paula.

Lokalni mediji objavili su da nema preživjelih, prenosi Reuters.

"Još uvijek nema potvrde o tome kako je došlo do nesreće niti o trenutnom stanju ljudi u zrakoplovu", stoji u priopćenju zrakoplovne tvrtke.

Tvrtka je priopćila da ne može pružiti dodatne informacije o tome što je uzrokovalo pad zrakoplova koji je imao registraciju PS-VPB.

Lokalne vlasti objavile su da je zrakoplov sletio na stambenu zgradu.

Policija i vatrogasci su na mjestu događaja, a lokalne bolnice u stanju pripravnosti.

Brazilski predsjednik Luiz Inácio Lula da Silva održao je minutu šutnje na događaju na kojem je prethodno govorio.

Na društvenim mrežama objavio je vijest o nesreći: “Vrlo tužno. Sva moja solidarnost s obiteljima i prijateljima žrtava”, napisao je. (Hina)