Policijski službenici od ponoći su na području cijele Istarske županije počeli nadzirati provedbu odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka koju je Nacionalni Stožer civilne zaštite donio radi smanjenja mogućnosti širenja zaraze koronavirusom.

"Policijski službenici na prilaznim pravcima gradova i mjesta nadzirat će provođenje odluke, zbog čega postoji mogućnost stvaranja gužvi. Prednost prolaza imat će vozila hitnih službi", izvijestila je u ponedjeljak navečer istarska policija dodavši kako je obveza građana da se dosljedno pridržavaju mjera.

Istarska policija ističe kako je u interesu svih da prate upute i zapovijedi policijskih službenika na terenu, te prilikom kontrole pripreme propusnicu i osobni dokument koji će dati na uvid policijskim službenicima.

Kako bi se spriječilo širenje zaraze, dnevne migracije moraju se svesti na najmanju moguću mjeru, stoga je odgovornost na građanima da poštuju zabranu i napuštaju mjesta prebivališta i stalnog boravka samo i isključivo uz valjanu propusnicu, poručuje policija.

(iPress)