Policija će prijaviti muškarca koji je narušavao javni red u pošti te apelira na građane da se u cilju sprječavanja širenja koronavirusa pridržavaju mjera samozaštite

Pulska će policija prijaviti 53-godišnjeg muškarca, koji je ušao u poštu bez zaštitne maske te je narušavao javni red i mir.

Naime, u utorak, 24. ožujka oko 15.50 sati, 53-godišnjak je ušao u poštu u Medulinu bez zaštitne maske, a kada ga je 50-godišnja djelatnica upozorila da mora imati zaštitnu masku i da u poštu može ući samo jedna osoba, muškarac je počeo vikati i vrijeđati djelatnicu, nakon čega je udario po pultu i prilikom izlaska poderao papire na vratima.

Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv muškarca podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.

Policijska uprava istarska poziva građane da se u cilju sprječavanja širenja virusa Covid-19 odgovorno ponašaju i provode mjere samozaštite te da se pridržavaju svih dosad donesenih uputa i preporuka. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje svoje obitelji i sugrađana.

(iPress)