Stožer civilne zaštite Istarske županije izvijestio je da su svi ispitani uzorci brisa negativni na koronavirus (COVID-19). Riječ je o uzorcima koji su uzeti do nedjelje. 

Tijekom jučerašnjeg dana uzeto je šesnaest (16) novih uzoraka brisa zbog sumnje na koronavirus (COVID-19), te su dostavljeni u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Unatoč stalnim upozorenjima i apelu osobama kojima je određena mjera samoizolacije da ne izlaze iz kuće, istarska policija je i jučer utvrdila četiri nova slučaja kršenja mjere samoizolacije. Dvije su osobe policijski službenici zatekli na blokadnom puntu na području Grada Umaga prilikom kontrole propusnica, odnosno nadziranja Odluke o zabrani napuštanja prebivališta ili stalnog boravka.

Ostali slučajevi zabilježeni su na području Pule i Poreča zahvaljujući dojavama građana. O svim utvrđenim kršenjima policija je dostavila obavijesti državnom inspektoratu koji će prekršiteljima izdati prekršajni nalog s novčanom kaznom.

Istarska policija zahvaljuje savjesnim građanima koji su svojim dojavama pomogli policiji u utvrđivanju kršenja mjere samoizolacije te time dodatno doprinijeli mjerama koje se provode u cilju suzbijanja širenja koronavirusa.

Na području Istre do današnjeg je dana utvrđeno ukupno 60 kršenja mjera samoizolacije, što je manje od 4% od ukupnog broja zabilježenih kršenja na razini cijele RH.

Podsjetimo, do jučer je utvrđeno da su u Istri 72 pacijenta zaražena koronavirusom i hospitalizirani su u pulskoj bolnici. (iPress)