Jug Istre konačno je barem malo natopio iznenadni popodnevni pljusak, no nevrijeme s grmljavinom je središnjoj Istri, ali i Šišanu na krajnjem jugu Polootoka, donijelo tuču. Koliko štete su pretrpjele poljoprivredne kulture još uvijek ne znamo.  

Snimili smo i dvostruku dugu nakon kiše u Valbandonu.

Na najvišem biokovskom vrhu, Svetom Juri, u utorak ujutro temperatura se spustila na 0°C, a danju temperatura zraka usprkos sunčanom vremenu nije prelazila 0°C.

Na Dinari je temperatura pala na 0°C iza 20 sati, kada je u predjelima iznad 1600 metara nadmorske visine počeo padati snijeg. Snijeg je zabijelio planinarskog sklonište Pume, a  snijeg povremeno pada i u višim predjelima Dinare, javlja Dalmacijadanas.

DHMZ prognozira u srijedu u većini krajeva sunčano. Povremeno će više oblaka biti u unutrašnjosti, dok u Gorskom kotaru i Lici te na krajnjem istoku može pasti i malo kiše ili poneki pljusak s grmljavinom. Puhat će umjeren do jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, a prema večeri će slabjeti. Na Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita i olujna, te sjeverni vjetar, a poslijepodne prema otvorenom moru vjetar u okretanju na sjeverozapadni.

Temperatura zraka bez veće promjene, jutarnja od 7 do 12 u unutrašnjosti te između 12 i 16 na Jadranu. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 25 °C, u gorju malo niža.

Istramet je objavio više video priloga s jakom tučom u Istri.

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 između Sv. Roka i Maslenice

Zbog olujnog vjetra, dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica zatvorena je za sav promet, a dionicom između čvorova Maslenica i Posedarje smiju prometovati samo osobna vozila, izvijestio je u srijedu ujutro Hrvatski auto-klub.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

S obzirom na mnogobrojne upite vezane uz putovanje u susjedne države, vozačima i putnicima iz HAK-a savjetuju da se prije putovanja dobro informiraju na službenoj stranici Vlade za pravodobne i točne informacije o koronavirusu (https://koronavirus.hr) i stranici Hrvatskog autokluba (www.hak.hr), gdje će biti objavljene sve trenutne informacije vezane uz epidemiju koronavirusa kao i informacije vezane uz odvijanje prometa.

Za sve upite vezane uz Sloveniju i BiH više informacija možete pronaći na stranicama Informativnih centara tih država (https://promet.si/ ili https://bihamk.ba/).
Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Od ponedjeljka, 25. svibnja 2020., Jadrolinija plovi prema novom redu plovidbe kojeg možete pronaći na linku https://www.jadrolinija.hr/red-plovidbe/lokalne-linije-2020.

Jadrolinija početak plovidbe na komercijalnim brzobrodskim linijama Dubrovnik-Korčula-Hvar-Bol i Split-Hvar odgađa na 19. lipnja.

Privremeno se obustavlja plovidba državne trajektne linije Sumartin-Makarska i obratno te se reducira broj polazaka na državnoj trajektnoj liniji Supetar – Split i obratno.

Zbog velikog interesa teretnih prijevoznika Jadrolinija nastavlja s plovidbom Zadar-Ancona po istom redu plovidbe. Linija je namijenjena isključivo teretnim vozilima.

Na graničnim prijelazima nema duljih čekanja.

(iPress)