Ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je u utorak da Hrvatska nema novooboljelih od koronavirusa, a trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio je „više nego zadovoljavajućom“,

Tijekom jutra nije bilo novooboljelih, rekao je ministar pola sata prije podneva i trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio „više nego zadovoljavajućom“.

To se nije dogodilo slučajno, Nacionalni stožer je poklonio vjeru struci i u sinergiji svih, rekao je Beroš ističući kako su dobri rezultati postignuti zahvaljujući građanima, struci, politici, Vladi, medijima.

Ministar je to izjavio na potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz EU fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. - Sustav za rano upozoravanje i upravljanje krizama (SRUUK).

Stožer: Nema novih oboljelih, ozdravilo 11 osoba

Nacionalni stožer civilne zaštite potvrdio je u utorak da u Hrvatskoj u posljednja 24 sata nije bilo novooboljelih koronavirusom, a 11 osoba je ozdravilo.

Na bolničkom liječenju je 17 osoba, pet manje nego u ponedjeljak, na respiratoru su i dalje četiri pacijenta.

Do sada je testirano 67297 osoba, od toga 602 u posljednja 24 sata.

Ukupan broj oboljelih od koronavirusa je 2.246, ozdravilo je 2.088 osoba. Umrlih je 103.

Ministar zdravstva Vili Beroš ranije je izvijestio da u utorak nema novooboljelih od koronavirusa, a trenutnu epidemiološku situaciju ocijenio je „više nego zadovoljavajućom“.

(Hina)