Promjenljivo oblačno sa sunčanim razdobljima i vrlo vjetrovito, a povremene kiše te pljuskova s grmljavinom bit će ponajprije na sjevernom Jadranu i u gorskim krajevima, prognozira za četvrtak Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ).

Puhat će umjeren do jak jugozapadni vjetar, na udare i olujan, osobito u zapadnim predjelima, a na Jadranu jako i olujno jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 22 i 27 stupnja Celzijeva.

Sutra će biti vjetrovito i nestabilno, osobito na Jadranu. Narančasti meteoalarm u Istri i na Kvarneru upozorava na vrlo jako jugo, obilnu kišu i grmljavinsko nevrijeme. Najviše kiše u Istri očekuje se u noći s četvrtka na petak.

DHMZ prognozira umjereno do pretežno oblačno s kišom i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno oborina obilna, osobito na Jadranu i uz njega gdje je moguće i grmljavinsko nevrijeme. Krajem dana sa sjeverozapada smirivanje. Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar.

Na Jadranu jako do olujno jugo i južni vjetar, prema večeri malo će oslabjeti. Najniža jutarnja temperatura zraka od 13 do 17, na Jadranu od 17 do 20, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 24 °C. (iPress)