Prema neslužbenim informacijama u Hrvatskoj je danas gotovo 40 novozaraženih.

Samo u Zagrebu je 23 novozaražena koronavirusom, među kojima su pozitivni na Covid-19 povezani s noćnim, narodnjačkim klubovima, nešto je obiteljskih kontakata kao i import iz Srbije i BiH, doznaje Hina u petak u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

"U protekla 24 sata u Nastavnom zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' provedeno je 341 testiranje. Zabilježili smo 20 novih pozitivnih slučajeva u gradu Zagrebu i posljedično tome 79 ljudi je stavljeno u mjere samoizoloacije", izvijestila je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Sandra Šikić.

"Možemo reći da u protekla 24 sata što se tiče grada Zagreba imamo 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Imamo slučajeva povezanih s noćnim klubovima, dva su slučaja povezana sa slučajem u Đakovu, imamo nešto obiteljskih kontakata i import iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Naravno, testiranja se i dalje rade", objašnjava Šikić.

Kaže da je trenutno u Zagrebu 99 aktivnih slučaja zaraze koronavirusom i 650 aktivnih samoizolacija.

Rekla je da je u Psihijatrijskoj bolnici "Sveti Ivan" u zagrebačkom Jankomiru jedan novooboljeli zdravstveni djelatnik koji je od prije bio u samoizolaciji te jedan novooboljeli pacijent kojemu se ponavljao test.

"To znači da zasad u bolnici 'Sveti Ivan' imamo ukupno 23 oboljele osobe - 17 oboljelih pacijenata i šest oboljelih zdravstvenih djelatnika", istaknula je Šikić. Dodaje da nisu svi oboljeli zdravstveni djelatnici u toj bolnici s područja Zagreba.

Rekla je da u jednom zagrebačkom dječjem vrtiću gdje je na koronavirus pozitivno jedno dijete, nema novih slučajeva zaraze. U samoizolaciji je 14-ero djece i dvije odgajateljice.

U Đakovu pozitivno i dvoje djece, ukupno 12

Dvoje djece iz vrtića koji vode časne sestre u Đakovu pozitivno je na koronavirus.

Obavljeno je 258 testiranja, od toga 12 pozitivnih, 8 iz Đakova i 4 iz Osijeka. Među oboljelima je dvoje djece iz Đakova, rečeno je na press konferenciji stožera Osječko-baranjske županije.

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijestio je su potvrđena dva nova slučaja oboljenja COVID-19 infekcijom. Riječ je o bliskim kontaktima ranije pozitivne osobe na koronavirus kojima je određena mjera kućne samoizolacije.

U Primorsko goranskoj novih šest

U Primorsko-goranskoj županiji šest je novozaraženih vezano za već utvrđena žarišta unutar RH i nama susjednih država ( Slovenija i BiH). Od šest novozaraženih, 4 su kontakti zaraženih od jučer, a dva su vezana za pomoračka zanimanja, rekao je za N1 Vladimir Mićović, ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo te županije.

U Zadru zaražen vozač s Adria Toura

Na zadarskom području jedna je novozaražena osoba koronavirusom, a riječ je o vozaču koji je prevozio tenisače na prošlotjednom Adria Touru, priopćio je u petak Stožer Civilne zaštite Zadarske županije.

U posljednja 24 sata testirano je 40 uzoraka, a u samoizolaciji je 175 osoba.

(Hina)