Jedna je osoba pozitivna na koronavirus u Istri nakon analiza briseva u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije a riječ je o državljanu SAD-a, koji je u Pulu doputovao poslovno te je trenutno u samoizolaciji, priopćio je u  nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. 

Radi se na njegovom povratku u matičnu državu, dodaju iz županijskog Stožera.

"Jučer tijekom popodneva, analizom briseva na COVID-19 u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije, potvrđena je jedna pozitivna osoba. Riječ je o državljanu SAD-a, koji je u Pulu došao poslovno, te je trenutno u samoizolaciji i radi se na njegovom povratku u matičnu državu",  naveo je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Sukladno protokolu zaštite bolničkog sustava i preventivnog uzimanja nadzornih briseva, koje se provodi na nacionalnoj razini, u tijeku je epidemiološka obrada, dodao je.

"Molimo sve građane i goste u našoj županiji da se pridržavaju svih preventivnih mjera i preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite Istarske županije, u cilju sprječavanja pojave i širenja COVID-19 oboljenja" - poručio je načelnik Kozlevac. 

Trenutno je u pulskoj Općoj bolnici zbog Covida-19 hospitalizirano deset osoba osoba, a dvjestotinjak osoba u Istri je u samoizolaciji. 

(iPress)