U Istri je u srijedu zabilježeno pet novih slučajeva zaraze koronavirusom od kojh su tri kontakti s područja Zagreba, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.  

Tijekom protekla 24 sata, u okviru epidemiološke obrade kontakata, obavljeno je terensko uzorkovanje briseva, a dio uzoraka dostavljen je iz Opće bolnice Pula. Ukupno je u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 193 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno pet pozitivnih, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je kako se u tri slučaja radi o kontaktu na području Zagreba, kod jedne osobe radi se o kontaktu s pozitivnom osobom dok se u  jednom slučaju radi o poslovnoj osobi koja je vezana za građevinske radove na objektu stare ginekologije pulske Opće bolnice i studentskog kampusa.

Neslužbeno se doznaje kako se radi o šefu gradilišta koji nije imao kontakte ni s kim na terenu.  

"Epidemiološkom obradom i izvidom, potvrđeno je da bolničko osoblje nije kontakt oboljele osobe. Opća bolnica Pula obavlja nesmetano sve redovne poslove", zaključio je Kozlevac.

U pulskoj Općoj bolnici trenutno je hospitalizirano  jedanaest pozitivnih pacijenata dok je u Istri u samoizolaciji do danas 87 osoba. 

(iPress)