Prema službenim informacijama kojima raspolažemo, u Općoj bolnici Pula trenutno se na liječenju nalazi 11 osoba pozitivnih na COVID-19, a koji su s područja grada Umaga. Kod većine oboljelih simptomi su blaže naravi ili ih uopće nema.

Među 11 oboljelih su i jedan djelatnik Gradske uprave, jedna štićenica te jedna zaposlenica Doma za starije i nemoćne „Atilio Gamboc“ Umag. U navedenim institucijama poduzete su sve epidemiološke mjere prevencije širenja virusa i zaštite, a po pravilima struke. Napominjemo i kako su svi ostali štićenici i zaposlenici Doma trenutno u dobrom zdravstvenom stanju te da nitko nema simptome eventualne zaraze.

Molimo sve građane da se pridržavaju preporuka i mjera Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske i Istarske županije ne bi li na taj način mogli normalo nastaviti sa svakodnevnim aktivnostima.

Za sve službene informacije vezane uz COVID-19 u Istarskoj županiji nadležan je isključivo Stožer za civilnu zaštitu Istarske županije.

Slijedom navedenog, upozoravamo sugrađane i posjetitelje Umaga da su sve ostale informacije netočne, neprovjerene i štetne, a čiji je jedini cilj stvaranje konfuzije i nesigurnosti u normalnom funkcioniranju naše zajednice, u priopćenju navodi načelnik Stožera Civilne zaštite Grada Umaga Bojan Štokovac. (iPress)