U Istri su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a među zaraženima je i korisnica pulskog Doma za starije i nemoćne "Alfredo Štiglić", izvijestio je u utorak županijski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 181 uzorak briseva na COVID-19, od kojih su tri pozitivna. Kod dvije osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom dok je jedna od novozaraženih osoba korisnica pulskog Doma za starije osobe Alfredo Štiglić", naveo je načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. Dodao je kako je u tijeku epidemiološka obrada, poduzimanje preventivnih protuepidemijskih mjera i uzimanje uzoraka.

Time je, nakon što je koronavirus nedavno "ušao" u Dom za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu, došlo i do prodora COVID-19 u ovu pulsku ustanovu koja radi na tri lokacije i koja ima više od dvjesto štićenika. Preostale dvije novozaražene osobe su iz Umaga i Labina.

Od jučer su izliječene 22 osobe tako da je u Istri trenutno 101 zaražena osoba, dok se u mjerama samoizolacije nalaze 293 osobe.

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac je ponovno pozvao sve građane i turiste na disciplinu, oprez, odgovorno ponašanje i na pridržavanje epidemioloških mjera. 

(H/iPress)