Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 171 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Radi se o osobi koja je u mjerama samoizolacije.

Svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula, su negativni.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula, preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Atilio Gamboc, Umag, 1923. godište, s više kroničnih bolesti.

Izliječeno je 9 osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

Izvijestio je da su negativni svi ispitani uzorci osoblja i korisnika uzeti iz Doma za starije osobe "Alfredo Štiglić" u Puli, gdje je početkom tjedna jedna štićenica te ustanove bila pozitivna na Covid-19.

U pulskoj bolnici umrla je 97- godišnja korisnica umaškog Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" koja je oboljela od koronovirusne infekcije, a imala je i više kroničnih bolesti.

Od jučer je izliječeno devet osoba. Ukupno je u Istri sada 97 osoba zaraženo koronavirusom, a od tog broja tek je dvadeset osoba na liječenju u pulskoj bolnici dok se ostali liječe kod kuće. U mjerama samoizolacije nalazi se 269 osoba.

Inače, u posljednja dva dana u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je čak 461 uzorak briseva na Covid-19, od kojih je ukupno osam bilo pozitivnih, što je najveći broj uzoraka obrađen u 48 sata u tri radne smjene u laboratoriju istarskog Zavoda za javno zdravstvo otkako su počela testiranja na novi koronavirus u Puli. (H/iPress)