U Istri u ponedjeljak nema novooboljelih od koronavirusa, ali je u  pulskoj Općoj bolnici tijekom jučerašnjeg dana umro 73-godišnjak s više kroničnih bolesti, korisnik umaškog doma za starije i nemoćne osobe, izvijestio je u ponedjeljak istarski stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 34 uzorka briseva na COVID-19 i svi su negativni te nema novozaraženih. Nažalost, u pulskoj bolnici preminula je 73. godišnja COVID-19 pozitivna osoba, s više kroničnih bolesti, koja je bila korisnik Doma za starije i nemoćne osobe "Atilio Gamboc" u Umagu" - naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

U međuvremenu od jučer su izliječene tri osobe, tako da je u Istri trenutno 83 korona pozitivnih osoba od čega ih se 65 liječe kod kuće, 17 osoba je u pulskoj Općoj bolnici, a jedna u riječkoj bolnici. Nitko nije na respiratoru i većina ih ima stabilnu kliničku sliku. U samoizolaciji su 164 osobe.  

"Opuštanja nema, zahtijevamo odgovornost svih građana jer samo na taj način zadržat ćemo povoljnu epidemiološku situaciju" - poručio je načelnik Dino Kozlevac. 

(iPress/H)