​Desetak motocikala, dvije palme i inventar iz obližnjeg kafića izgorjeli su u velikom požaru koji je u ponedjeljak rano popodne izbio na splitskoj Rivi, a ugašen je sat i pol kasnije.

​Splitska je policija, tek nakon što je požarište oko 15 sati u potpunosti sanirano, počela s očevidom kojim utvrđuje na koji je način došlo do požara koji je usred dana doslovno šokirao sve prolaznike, a najviše turiste koji su se tamo zatekli.

Strašno je izgledao i gusti crni dim koji je sukljao i podizao se u nebo.

​Požar je buknuo nešto poslije 13 sati​ na južnoj strani Dioklecijanove palače, na mjestu gdje Splićani inače parkiraju svoje motocikle.

Neki svjedoci su rekli kako su prvo čuli eksploziju, da bi potom buknula vatra. Ljudi koji su se tamo zatekli, a među njima je bilo i stranih turista, pokušali su gasiti vatru i potom maknuti neke motocikle, no to je završilo njihovim lakšim ozljeđivanjem.

Na terenu su se u kratkom roku našli gasitelji Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita, kao i Dobrovoljnog vatrogasnog društva (DVD) Split, no nisu uspjeli spasiti nijedan od parkiranih motocikala. Svi su do posljednjega izgorjeli.

Procjenjuje se kako će materijalna šteta biti jako velika.

(iPress/Hina)