Nakon dva dana bez novooboljelih, u Istri su u posljednja 24 sata utvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u utorak istarski Stožer civilne zaštite.

 "Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 203 uzorka briseva na COVID-19, od kojih su dva pozitivna. Radi se o osobama iz samoizolacije, odnosno o bliskom kontaktu s oboljelom osobom", naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac dodavši kako su dvije novozaražene osobe s područja Labinštine i Pazinštine.

 U međuvremenu od jučer je izliječeno 14 osoba tako da je trenutno u Istri 71 osoba zaražena koronavirusom, od čega ih se 55 liječi kod kuće, dok je 16 osoba u pulskoj Općoj bolnici.  U samoizolaciji je 147 osoba.  

 "I ova dva nova slučaja dokazuju kako građani moraju biti oprezni i odgovorni jer samo na taj način zadržat ćemo povoljnu epidemiološku situaciju u Istri. Ovo povoljno stanje može se u kratkom vremenu pogoršati ako se građani ne pridržavaju pravila, uputa i preporuka našeg Stožera", poručio je Dino Kozlevac.

(iPress)