- Vidi se iz aviona da se stabilizirao, rekao je Andrej Plenković novinarima aludirajući na izjavu Zorana Milanovića, koji je ranije danas kazao da je puno stabilniji od premijera, pa istaknuo kako se treba vratiti glavnoj temi - neovisnosti rada DORH-a, Uskoka, policije, tajnost izvida, i nekompromisnoj borbi protiv korupcije. "To je politika naše vlade. Ako ima sumnje da se netko bavi koruptivnim radnjama, za to mora odgovarati. Svi politički akteri trebaju shvatiti da nema nedodirljivih", poručio je.

Sastanak s Milanovićem bespredmetan

Na pitanje hoće li doći do sastanka s Milanovićem, odgovorio je kako je to bespredmetno. "Jedini sastanak koji ćemo imati bit će za imenovanje veleposlanika."

Za vraćanje sigurnosne provjere kaže da, i da se ona napravi i da je sve u redu, kasnije se može dogoditi da osoba napravi nešto što je s druge strane zakona.

Dokad ćemo slušati ovakav način komunikacije s predsjednikom?

Taj pokušaj da se to svede na neku svađu je bitno pogrešan, on ne postoji. Postoji čvrsti stav vlade o borbi protiv korupcije, da sva tijela sukladno zakonu trebaju raditi svoj posao, donosi N1.

Milanović: Puno sam stabilniji od premijera, nisam ni na koga fizički nasrnuo

Predsjednik Zoran Milanović boravio je u Donjem Miholjcu i ponovno komentirao aferu Janaf.

Ja se jesam ispričao, on je mogao biti ironičan, moj način nije bio uvredljiv, nisam nikoga nazvao bijesnim, nisam na nikoga tjelesno nasrnuo u Saboru i govorio im svakakve riječi. Ja sam puno stabilniji od njega, rekao je Milanović o Plenkoviću.

U klubu uhićenog bivšeg direktora Janafa Dragana Kovačevića bio je, ponovio je, bio dva puta, "u vrlo uskom društvu". "Ne bih tamo više nikad otišao", rekao je predsjednik.

"Nisam se ja tamo skupljao na Martinju, pogotovo ne nakon što sam izabran. Došla riba iz Splita, nitko je nije htio kupiti, pa smo mi pojeli viškove", rekao je Milanović.

"Mora postojati elementarna razina povjerenja, imamo predsjednika Vlade koji ne zna ništa. Važno je kako se ovakve situacije tretiraju u Njemačkoj, to je valjda država koja bi se trebala ugledati na Hrvatsku po tom pitanju, jer u Hrvatskoj nitko ništa ne zna. Masa ljudi je u lockdownu putovala, a vi pitate mene kao predsednika države zašto nisam ostao doma. Nisam i ne bih nikad ostao doma", rekao je Milanović, opširnije donosi N1. (iPress/foto tportal)