U Sloveniji je u protekla 24 sata službeno potvrđena brojka od 1503 novozaražena. Testirana je 5891 osoba, što znači da je jedan od četiri testirana zaražen. Jučer od 21 do 6 ujutro po prvi puta od samostalnosti uveden je policijski sat.

Službeno je potvrđeno da je u zemlji u protekla 24 sata registrirano čak 1503 novooboljela, piše portal siol.net. Testirana je 5891 osoba, a umrlo je osam osoba.

Reagirajući kasno sinoć na vijesti da je u Mariboru skupina od stotinjak demonstranata na ulici prosvjedovala protiv policijskog sata, premijer Janez Janša objavio je na Twitteru računu naveo da je već potvrđeno "više od 1100" novih zaraza i pozvao da se sve vladine restrikcije i epidemiološke mjere, uključujući zabranu kretanja noću poštuju.

"Krajnje je vrijeme da nas ove brojke otrijezne, uvedene mjere su bile nužne", naveo je premijer, dodavši da oni koji se "izruguju" s donesenim mjerama i protive restrikcijama ugrožavaju živote i zdravlje drugih.

Slovenija je početkom tjedna proglasila epidemiju u drugom valu epidemije koronavirusa, što među ostalim uključuje i zabranu kretanja od 21 sat do 6 ujutro. To neki pravnici osporavaju i dovode u pitanje njenu zakonitost, pa je ustavnom sudu upućena inicijativa da se ispita njena ustavnost.

(Hina)