Kako neslužbeno doznaje N1, u Hrvatskoj novi crni rekord, više je od 1.500 novozaraženih.

Ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar" Zvonimir Šostar potvrdio je za Hinu da je u posljednja 24 sata u Zagrebu zabilježeno rekordnih 705 slučajeva zaraze koronavirusom.

"To je daleko najveći broj potvrđenih zaraza koronavirusom u jednom danu, kao i broj testiranih uzoraka", kazao je Šostar dodavši da je u Zavodu testirano više od 1900 uzoraka.

Detaljnije o epidemiološkoj situaciji u Zagrebu izvijestit će zagrebački Stožer civilne zaštite na redovitoj konferenciji za medije.

U posljednja 24 sata u Primorsko-goranskoj županiji zabilježena su 73 nova slučaja zaraze koronavirusom. Na području županije su trenutno 303 aktivna slučaja, a ozdravilo je 16 osoba. U samoizolaciji je 779 osoba.

"Raste broj novozaraženih, danas je veći nego ikad. Još ćemo nekoliko dana pričekati eventualni učinak ranijih mjera. Ako se ne dese neki pozitivni pomaci, sasvim je sigurno da ćemo uvoditi neke dodatne, ali balansirane mjere koje će se prvenstveno odnositi na ograničenje okupljanja", najavio je ministar Vili Beroš. 

"Sami smo najbolji lijek za ovu epidemiju ako poštujemo mjere. Jasno je da se virus horizontalno i zrakasto šiti među populacijom, stoga je sada potrebno biti oprezniji nego ikad", poručio je.

(H/iPress)