Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 329 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđeno je 47 novozaraženih osoba s područja županije.

Kod 33 osobe radi se epidemiološki o uvezenim slučajevima (Rijeka (27), Zagreb (2), Republika Slovenija (3), Republika Italija (1)).

Za 7 osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije, ili o bliskom kontaktu s već poznatom pozitivnom osobom, a u 7 slučaja je u tijeku epidemiološka obrada.

Izliječeno je 7 osoba.

Trenutno je 211 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 606 osoba.

"Koronu možemo suzbiti isključivo odgovornošću pojedinca. Moramo pokazati odgovornost prema sebi i drugima i zato apeliram na sve građane da vode računa o distanci, osobnoj higijeni uz obavezno nošenje zaštinih maskica", poručio je načelnik Kozlevac.

Napominje kako nove mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite koje će se uvesti od ponedjeljka, u Istri su zapravo već na snazi.

Načelnik stožera Dino Kozlevac apelirao je na mlade sportaše u Istri da vode računa o svom ponašanju nakon utakmica i drugih sportskih natjecanja jer je primjetno njihovo okupljanje na raznim slavljima. Upravo iz tog razloga, naveo je on, u problemima zbog zaraze koronavrusa su trenutno nogometni klubovi iz Labina, Potpićna i Rapca.

(H/iPress)