S obzirom na uobičajeno nedjeljno manje testiranja na koronavirus, u Istri su u zadnja 24 sata potvrđena samo tri slučaja zaraze, od kojih je jedan vezan za osobu koja se zarazila u BiH.

"Naravno da nedjeljom ima puno manje ispitanih uzoraka te shodno tome i daleko manji broj novozaraženih. Pravo stanje znat ćemo sutra", poručio je u ponedjeljak načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac. 

Neovisno o tome, građane u županiji Kozlevac je pozvao na pridržavanje svih epidemioloških mjera, "želimo li u Istri ponovno imati dobru epidemiološku situaciju".

Izvijestio je kako je u zadnja 24 sata istarski Zavod za javno zdravstvo na covid-19 testirao samo 45 uzoraka briseva.

Zaraza koronavirusom potvrđena je za tri osobe, a kod jedne osobe radi se o uvezenom slučaju, odnosno boravku u  BiH, kazao je Kozlevac.

Jednoj osobi virus je utvrđen prilikom dolaska na hitni prijem u pulsku Opću bolnicu radi drugih zdravstvenih tegoba, a za treću zaraženu osobu epidemiološka obrada još je u tijeku.  

U međuvremenu je izliječeno 11 osoba, a trenutno je u Istri 204 na koronavirus pozitivnih osoba, od kojih je njih osam hospitalizirano u pulskoj Općoj bolnici.

Pod mjerom samoizolacije je 649 osoba.

(iPress)