U Istri je tijekom protekla 24 sata potvrđeno pedeset novih slučajeva zaraze koronavirusom među kojima je 13 uvezenih slučajeva, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite. 

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 394 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno 50 novozaraženih osoba s područja županije. Kod 13 osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima  i to četiri osobe iz Rijeke, po  tri iz Italije i Zagreba, dvije iz Slavonije te jednu iz Karlovca, naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Dodao je da se kod 27 osoba radi o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe.

Epidemiološka obrada je u tijeku za deset osoba.

U međuvremenu, tijekom jučerašnjeg dana u Istri je izliječeno deset osoba a trenutno je 281 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

"Pozivam građane da budu strpljivi, disciplinirani i odgovorni te da se pridržavaju mjera i preporuka Stožera civilne zaštite kako bi zajedno i s punim povjerenjem nastavili voditi borbu protiv COVIDA-19 na način da se odgovornim ponašanjem spriječi njegovo daljnje naglo širenje", poručio je Kozlevac.

(iPress)