U Zagrebu je u posljednja 24 sata zabilježeno 555 slučajeva zaraze koronavirusom, a analizirano je 1660 uzoraka, izvijestio je u srijedu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Mjera samoizolacije izrečena je za 1.172 osobe. U Gradu Zagrebu trenutno je 3387 aktivnih slučajeva, a 8498 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, ukupan broj novooboljelih osoba u Gradu Zagrebu je 699.

U sedam domova za starije i nemoćne osobe na području grada Zagreba u protekla 24 sata potvrđeni su pozitivni nalazi dvije korisnice, dvije zdravstvene djelatnice i tri nezdravstvena djelatnika.

Utvrđen je pozitivan nalaz testa kod 14 učenika i šest nastavnika osnovnih škola te 21 učenika i jednog nastavnika srednjih škola. Mjera samoizolacije određena je za 271 učenika i osam nastavnika osnovnih te 462 učenika i 10 nastavnika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalaze se 22 osobe.

Što se tiče epidemiološke anamneze covid pozitivnih osoba, epidemiolozi su u protekla 24 sata obradili 519 osoba, a na obradu ukupno čeka 1836 osoba.

Od 519 obrađenih pozitivnih osoba, za njih 179 izvor zaraze za sada je nepoznat, 235 osoba su kontakti covid pozitivnih osoba, kod 12 je moguće izlaganje na obiteljskim svečanostima i okupljanjima.

Trinaest osoba su štićenici ili djelatnici domova za starije, a za 58 osoba obrada je još u tijeku.

Kod 15 osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod tri tijekom hospitalizacije, tri su osobe doputovale iz Austrije i Mađarske, a kod jedne je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti.

(Hina)