Na Jadranu će u nedjelju padati kiša, na krajnjem jugu prema večeri moguće i obilnija, dok će u kopnenim predjelima većinom padati snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ).

Snijega nošenog burom bit će i ponegdje uz obalu, a u unutrašnjosti Dalmacije moguća je kiša koja se smrzava u dodiru s tlom. Zapuhat će umjeren sjeveroistočni vjetar, u gorju na udare i jak.

Na Jadranu će puhati umjerena i jaka bura, podno Velebita i olujna s orkanskim udarima, dok će na jugu bura popodne prolazno okrenuti na umjereno jugo i jugozapadni vjetar.

Narančasti meteoalarm za Istru i Riječku regiju upozorava na pod Velebitom olujni, u drugom dijelu dana mogući i orkanski udari bure. Najjači udari vjetra 75-130 km/h.

Najviša temperatura zraka u unutrašnjosti uglavnom će se kretati od -1 do 2, a duž obale i na otocima između 6 i 11 Celzijevih stupnjeva, prognoza je DHMZ-a.

Idućih dana biti će više vedrog i sunčanog vremena ali će temperature biti još niže. Najhladnije će, prema sadašnjim prognozama, biti idućeg vikenda. Jutarnje i noćne temperature padat će i do -10 stupnjeva dok će se najviše dnevne kretati oko nule. (iPress)