Jutros, 19. siječnja 2021. godine u 5 sati i 44 minute seizmografi Seizmološke službe zabilježili su prilično jak potres s epicentrom 10 km sjeveroistočno od Gline, kod Glinske Poljane.

Magnituda potresa iznosila je 3.8 prema Richteru, a intenzitet u epicentru V stupnja EMS ljestvice, navode iz Seizmološke službe.

Dosad je postavljeno 507 kontejnera i kućica. Na elektroenergetsku mrežu priključeno je više od 650 privremenih smještajnih objekata. Ukupno je zaprimljeno gotovo 47 tisuća prijava štete, a pregledana je 21 i pol tisuća objekata. Privremeni smještaj i dalje čeka 50-ak ljudi na području Gline. Vojska ondje priprema teren za gradnju još jednog naselja sa 60 kontejnera.

Na području Sisačko-moslavačke županije na terenu su i dalje na tisuće pripadnika dežurnih službi i volontera. Sanira se šteta, pregledavaju oštećeni objekti, dovoze mobilne kućice i kontejneri za sve one koji su ostali bez svojih domova. A njih je mnogo i dok čekaju početak državne obnove, živjet će u kontejnerskim naseljima kojih je u Sisku, Petrinji i Glini sve više, javlja HRT