Najmanje dvije osobe su poginule a osam je ozlijeđeno u srijedu kada se urušio dio zgrade, koja je u vlasništvu Katoličke Crkve, u snažnoj ekploziji u središtu Madrida, priopćile su lokalne vlasti.

Jedna od ozlijeđenih osoba je u teškom stanju i prebačena je u bolnicu.

Predstavnik Crkve rekao je da je jedan volonter nestao.

Prvotni nalazi istrage ukazuju na to da je eksploziju u ulici Toledo, koja vodi iz centra grada, prouzročilo curenje plina, rekao je gradonačelnik Jose Luis Martinez-Almeida.

Dim se uzdizao iz djelomično srušene zgrade, a spasilačke ekipe evakuirale su korisnike obližnjeg doma za starije i nemoćne.

Gornjih pet katova potpuno je uništeno, dok donja dva izgledaju potpuno netaknutao osim što su na mjestima nagoreni od požara.

U toj zgradi svećenici su prolazili obuku, a beskućnici su tamo išli po obroke, rekao je jedan susjed.

U eksploziji u središtu Madrida urušila se zgrada u srijedu i iz nje se izdiže dim, izvijestio je Reutersov dopisnik, a spasilačke ekipe evakuiraju starije ljude iz obližnjeg doma za starije i nemoćne.

Novinar javne televizije TVE rekao je da je nekoliko osoba ozlijeđeno, ne navodeći detalje. Očevidac je izjavio televiziji Telemadrid da je najmanje jedna osoba ostala zarobljena pod ruševinama.

Hitne službe nisu mogle potvrditi ima li ozlijeđenih ljudi.

Glasnogovornica policije rekla je da je u tijeku evakuacija tog područja, ali nije mogla reći što je prouzročilo eksploziju.

Televizija La Sexta prenijela je izvore u vladi koji su rekli da je mogući uzrok eksplozije curenje plina. Dužnosnici to zasad nisu mogli potvrditi.

Eksplozija se dogodila u ulici Toledo u središtu grada.

(Hina)