Bit će promjenjivo i pretežno pretežno oblačno s kišom, češćom i obilnijom na Jadranu i uz njega, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za nedjelju.

Uz lokalno izražene pljuskove duž obale mjestimice grmljavina, a u gorju i snijeg, osobito u drugom dijelu dana. Uz pad temperature navečer će snijega biti i u nizinama unutrašnjosti. Nastat će novi snježni pokrivač, u gorju mjestimice deblji.

Meteoalarm za Istru i Rijeku upozorava na mjestimice obilnu kišu, od 60-90 mm te olujne udare jugozapadnjaka, a popodne i navečer bure i sjeverozapadnjaka. Najjači udari vjetra 65-90 km/h.

Umjeren i jak jugozapadni i južni vjetar okrenut će na sjeverni i sjeveroistočni. Na Jadranu jako i olujno jugo i južni vjetar u okretanju na sjeverozapadnjak i buru. Uz zapadnu obalu Istre u ponedjeljak jaki udari tramontane.

Najviša temperatura uglavnom između 6 i 11, poslijepodne osjetno niža, osobito u gorju, dok će na Jadranu većinom biti od 9 do 13 stupnjeva Celzijusovih, prognoza je DHMZ-a.

- Nedjelja će imati svoju ciklonu, a ponedjeljak svoju. U nedjelju snijeg samo u gorju, a u ponedjeljak susnježice i snijega može biti i do 350 m.n.v. u središnjoj Istri i na Kvarneru, no veća snježna iznenađenja nisu izgledna. Bit će pretoplo za snijeg ispod 500 m.n.v, javlja Istramet. (iPress)