Hrvatska elektroprivreda (HEP) potvrdila je u srijedu da su jutros u Pakracu eksplozivnom napravom napadnuta tri radnika HEP-ODS-a, Elektre Križ, koji su došli isključiti električnu energiju po nalogu opskrbljivača, a u tom su napadu ozlijeđena dva radnika.

Policijska uprava požeško-slavonska ranije je izvijestila da je 71-godišnji Milorad A. jutros u Pakracu bacio eksplozivnu napravu na trojicu muškaraca, pri čemu su dvojica ozlijeđena, a napadač je uhićen. Policija nije navela ime napadača, a mediji navode kako je riječ o bivšem pripadniku paravojnih srpskih postrojbi.

HEP je priopćio da su danas, oko 9,15 sati "tri radnika HEP-Operator distribucijskog sustava, Elektre Križ napadnuti su eksplozivnom napravom prilikom obavljanja isključenja električne energije po nalogu opskrbljivača na mjernom mjestu u Pakracu.

Dva radnika su u napadu zadobili tjelesne ozljede te im je ukazana hitna medicinska pomoć, naveli su iz HEP-a, uz napomenu da će više informacija o okolnostima samog događaja moći dati nakon završetka policijskog očevida.

 

- Danas ujutro zaprimili smo trojicu radnika na koje je bačena eksplozivna naprava. Jedan ima višestruke rane od šrapnela po cijelom tijelu, drugi ima rane od šrapnela na desnoj strani abdomena. Oni su obojica za sada stabilno. Treći pacijent ima višestruke ozljede i životno je ugrožen i prebačen je u KBC Zagreb, rekla nam je ravnateljica pakračke bolnice Marina Major.Radnik HEP-a kojega je teško ozlijedila bomba u Pakracu prebačen je na neurokiruršku intenzivnu jedinicu KBC-a Zagreb, a iako je trenutačno stabilno, životno je ugrožen.

Dva gelera ima u glavi, i dva u trbuhu, pa liječnici neprestano prate njegovo stanje da vide u kojem smjeru će se razvijati. Gelere u ovom trenutku ne planiraju vaditi, osim ako ne izazovu krvarenje. Operativni zahvat vađenja gelera uslijedit će tek kroz neko vrijeme, ali kada i kako ovisi o tomu kako će teći oporavak ranjenog pacijenta.

Policija je uhitila muškarca i privela ga na istraživanje.

 

-  Uprave HEP-a d.d. i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika - stoji u priopćenju.

"Uprave HEP-a i HEP-ODS-a, vodstvo sindikata radnika HEP-a i Udruge branitelja HEP-a zgroženi su ovim događajem te najoštrije osuđuju napad na radnike HEP-a koji su uredno obavljali svoj redovni posao. Radnici HEP grupe dijele ogorčenje i zabrinutost s obiteljima i kolegama napadnutih radnika", ističu iz HEP-a u priopćenju.

 

(Hina/iPress/foto mojportal.hr