S obzirom na opetovano registrirane covid slučajeve kod hospitaliziranih pacijenata koji nisu na covid odjelima, od ponedjeljka se privremeno ukidaju posjeti u pulskoj Općoj bolnici, izvijestilo je u petak poslijepodne Stožer te bolnice.

"Privremeno ukidanje posjeta jedna je od aktivnih protuepidemijskih mjera kojom se želi postići daljnja zaštita bolničkog sustava, i hospitaliziranih pacijenata i zdravstvenog osoblja. Njezinom pravovremenom aktivacijom smanjujemo daljnju eskalaciju rizika prijenosa infekcije", navode iz te bolnice.

Neslužbeno se doznaje kako je tijekom dana na Odjelu neurologije registriran jedan slučaj pozitivan na koronavirus.

Pulska bolnica poziva sve ostale korisnike zdravstvenih usluga da se u bolnici obavezno pridržavaju svih protuepidemijskih mjera - nose zaštitne maske, održavaju fizičku distancu i higijenu ruku, a u slučaju pojave simptoma covida-19 mole ih da se prije dolaska u bolnicu konzultiraju s liječnikom obiteljske medicine.

Inače, u pulskoj Općoj bolnici na Odjelu infektologije na liječenju su 24 osobe.

U ponedjeljak se u školu vraćaju učenici OŠ Fažana i područne škole Peroj koji su nekoliko dana bili ponovo na online nastavi zbogviroze među učenicima. Svi sa simptomim viroze su testirani i nisu pozitivni na koronavirus pa će svi učenici ponovo u školske klupe. 

 

(Hina/iPress)