Hladna fronta je s malim zakašnjenjem stigla i do Istre! Čitatelji nam javljaju kako snijeg pada sve do Savičente. U Pustima, gdje su snimljene i ove fotografije, kažu da je stigla mala mećava.

Snijeg i jak vjetar i u Roču, odakle stiže i videozapis. Snijeg je, nošen jakim vjetrom, oko 11.15 počeo padati i u Puli. Temperatura se na jugu Istre i zapadnoj obali spustila na 3 stupnja.

Snijeg nošen jakim vjetrom pada i u Umagu i Bujama.

Istramet javlja kako pada snijeg i na Labinštini. Na jugu Poluotoka počeo je puhati jaki vjetar. Temperatura se u Premanturi s jutrošnjih 11 stupnjeva naglo spustila na 6 dok je osjet 1 stupanj zbog jakog vjetra i kiše. Već nakon sat vremena temperatura je u Premanturi pala na 2 stupnja uz jaku i olujnu buru sa snijegom (osjet kao da je -5)!

HAK: obavezna zimska oprema

Zimski su uvjeti na većini cesta u Gorskom kotaru i Lici uključujući autoceste A1 između Bosiljeva i Maslenice, A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i Bosiljeva, državnu cestu DC1 Budačka Rijeka-Slunj-Knin te staru cestu kroz Gorski kotar, DC3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Kikovica. Zabrana je prometa za motorna vozila koja nemaju propisanu zimsku opremu i teretnim automobilima s priključenim vozilom. 

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama trenutno nema slobodnog cestovnog pravca iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji te Rijeci ili Istri, i obrnuto.

Kolnici su mokri ili vlažni i skliski u većem dijellu zemlje. U Gorskom kotaru, Lici, Slavoniji, središnjoj i sjevero-zapadnoj Hrvatskoj pada snijeg (povremeno i kiša). Snijeg nošen jakim vjetrom povremeno pada i u Hrvatskom primorju. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, održavaju sigurnosni razmak između vozila i na put ne kreću bez propisne zimske opreme. Česti su zastoji iza vozila zimske službe koja se kreću sporije.

(iPress)

Uskoro opširnije...