U Istarskoj županiji je u posljednja 24 sata potvrđeno osam novozaraženih osoba koronavirusom, a tijekom jučerašnjeg dana u županiji je cijepljena 3051 osoba, izvijestio je u nedjelju istarski Stožer civilne zaštite

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 338 uzoraka briseva na COVID-19 te je potvrđeno osam novozaraženih osoba. Kod šest osoba radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok se u epidemiološkoj obradi nalaze se dvije osobe", naveli su iz županijskog Stožera.

U međuvremenu od jučer oporavilo se 19 osoba, trenutno je u Istri 129 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 1599 osoba.

U pulskoj Općoj bolnici,  na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 75 osoba, od toga se osam osoba nalazi u respiracijskom centru.

Prema podacima Stožera civilne zaštite Istarske županije tijekom jučerašnjeg dana na cjepnim punktovima u Istri, cijepljeno je ukupno 3051 osoba a nakon Pule i Pazina jučer je masovno cijepljenje održano u Umagu, Rovinju i Poreču gdje j odaziv građana bio vrlo dobar.

(iPress)