Snijeg od noćas pada u Gorskom kotaru i Lici, a novi snježni pokrivač je na Učki i Ćićariji. U priobalju puše jaka i orkanska škura bura uz kišu. Temperature u Istri su oko 6-7 stupnjeva, dok je osjet kao da je 1 stupanj. 

Zbog olujnog vjetra i snijega trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Dalmaciji, Rijeci i Istri te obrnuto, izvijestio je HAK.

Zbog orkanske bure za sav je promet zatvorena Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dozvoljen samo za osobna vozila: autocestom A1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica i  autocestom A6 Rijeka-Zagreb, između čvorova Kikovica i Delnice.

Na većini cesta obavezna je zimska oprema. 

DHMZ navodi kako će cijelog dana biti pretežno oblačno s kišom, lokalno obilnom, a osobito na Jadranu i izraženijim pljuskovima s grmljavinom. U gorju susnježica i snijeg uz stvaranje snježnog pokrivača, a snijega nošenog burom može biti na sjevernom Jadranu. Puhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverozapadni vjetar. Na Jadranu jaka i olujna, podno Velebita na udare i orkanska bura, a u Dalmaciji još prijepodne i jako do olujno jugo.

Najviša temperatura zraka od 0 do 3 °C u gorskim područjima, drugdje u unutrašnjosti uglavnom između 3 i 8, a na Jadranu od 8 na sjevernom do 16 °C na južnom dijelu. (iPress/foto ilustracija)