Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 1029 uzoraka briseva na COVID-19. Potvrđene su 2 novozaražene osobe.

Izliječeno je 7 osoba. Trenutno je 117 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba.

U mjerama samoizolacije nalazi se 1625 osoba.

U Općoj bolnici Pula, na Odjelu za infektologiju, na liječenju je 80 osoba, a od toga se 9 osoba nalazi u respiracijskom centru.

Nažalost, u Općoj bolnici Pula preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba (1939. godište) s pridruženim kroničnim bolestima.

"Epidemiološka situacija u Isti je stabilna, a u posljednja 24 sata imamo samo dvije novozaražene osobe, nakon što je ispitano više od tisuću testiranih. Želim vjerovati da ulazimo u onu fazu borbe protiv virusa u kojoj ćemo imati sve manji broj novozaraženih", kazao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac.

Podsjetio je kako sutra u školu kreću maturanti pa ih je stoga pozvao da ukoliko imaju bilo kakve simptome nalik prehladi ostanu kod kuće i jave se svojim liječnicima.

Sredinom tjedna trebala bi biti donesena i odluka o nastavi za učenike viših razreda osnovnih škola, od petog do osmog razreda, koji već gotovo mjesec i pol dana provode nastavu na daljinu te je za očekivati da će zbog povoljne epidemiološke situacije krenuti u školu u ponedjeljak, 10, svibnja. (H/iPress)