Nezavisni načelnik Mladen Grgeta nova je akvizicija istarskog HDZ-a, tako da HDZ sada vode tri općine u Istri, objavio je predsjednik istarskog HDZ-a Anton Kliman danas u Svetom Petru u Šumi nakon sastanka s predsjednikom stranke Andrejom Plenkovićem.

Tako je, nakon Svetog Petra u Šumi i dugogodišnjeg načelnika Maria Bratulića i Karojbe, gdje je vlast dobio HDZ i Marko Lakošeljac, i Funtana 'pripala' HDZ-u.

Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Istarske županije u Svetom Petru u Šumi Plenković je izrazio zadovoljstvo rezultatima stranke u Istri, a posebice turističkom sezonom.

Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ocijenio je da "HDZ u Istri stoji bolje nego ikada prije".

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za unutarstranačke izbore te o brojnim projektima koje je Vlada podržala u Istarskoj županiji, rekao je novinarima Plenković te istaknuo kako vjeruje da će kroz sljedeće tri-četiri godine biti dovoljno vremena da se realiziraju svi ključni strateški projekti, uz ona dva glavna, a to su dogodine članstvo u Schengenskom području te 2023. godine u eurozoni.

Predsjednik istarskog HDZ-a Kliman najavio je da su u pregovorima s još nekim nezavisnim načelnicima u istarskim općinama. Napomenuo je kako Grgeta ima potporu vijećnika za ovu odluku.

Grgeta je rekao kako je riječ o staroj suradnji i prijateljstvu s Klimanom te da odluka nikako nije donijeta preko noći. (iPress)