Drugi dan zaredom u Istri su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom nakon što je u posljednja 24 sata ispitano 244 uzoraka briseva na covid, izvijestio je u srijedu istarski Stožer civilne zaštite.

"Tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 244 uzoraka briseva na COVID-19 te su potvrđene dvije novozaražene osobe s našeg područja" - naveli su iz županijskog Stožera civilne zaštite. Kako su dodali u samoizolaciji je 240 osoba, od koji se 95 posto slučajeva odnosi na administrativne odluke granične policije kod prelaska državne granice.

U pulskoj na Odjelu za infektologiju pulske bolnice na liječenju je sedam osoba, jedna više nego jučer.

"S obzirom na veliki broj turista koji u ovom trenutku premašuje broj domaćeg stanovništva, a njih je oko 250 tisuća, epidemiološka situacija u Istri je još uvijek relativno dobra i povoljna. Naravno pomno pratimo situaciju u našem okruženju jer nije nam svejedno koje su brojke aktivnih slučajeva od Dubrovnika do Istre, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije Dino Kozlevac. Prema njegovoj procjeni obalno područje ide ka crvenom, ali se on istodobno nada da će mjere pomoći da se u Istri održi postojeće stanje. "Teško da će se ono poboljšati, ali nadamo se da ćemo ostati u narančastoj zoni" , rekao je načelnik stožera Dino Kozlevac.

(H/iPress)