U nedjelju je u Begovom Razdolju, u Gorskom kotaru pao i prvi ovosezonski snijeg, kao što su meteorolozi i najavljivali.

Osim na Velebitu, posebice na Zavižanu, zabijelilo je i u Begovu Razdolju, najvišem naseljenom mjestu u Hrvatskoj, smještenom 1078 metara nad morem. Snijeg se zadržava na tlu, no nije iznenadio stanovnike toga mjesta koji pamte snježne oborine i u lipnju i kolovozu. Prema prognozi, bijeli pokrivač neće se dugo zadržati...

Moguć je u gorju i u ponedjeljak, a onda bi u cijeloj državi trebalo doći do zatopljenja.
''Snijeg svakako nije neuobičajan. Znalo je i prije padati, ali evo, ove godine je krenuo danas i to nam je dobro upozorenje za dalje'', istaknuo je Bojan Francišković iz Begovog Razdolja, donosi Nova TV.

DHMZ je za nedjelju izdao upozorenje za gotovo cijelu obalu. Dio je u žutom, dio u narančastom, odnosno upozorava se na potencijalno opasno vrijeme. Podvelebitski kanal označen je crvenom bojom što znači da je vrijeme izuzetno opasno. Snijeg stanovnike Gorskog kotara nije iznenadio.

U ponedjeljak će u unutrašnjosti vrijeme biti pretežno oblačno s kišom, a lokalno i obilnom.

Zatim će postati promjenjivo, tek ponegdje uz mogućnost za malu ili neznatnu kišu. Puhat će većinom umjeren sjeverni vjetar. Jutarnja temperatura bit će u padu, a dnevna u porastu, piše dnevnik.hr.