U Istarskoj županiji je u protekla 24 sata potvrđeno novih 188 slučajeva zaraze koronavirusom, a u pulskoj su bolnici umrle dvije covid-19 pozitivne osobe s pridruženim kroničnim bolestima, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite.

Navodeći kako je tijekom protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano 563 uzorka briseva na covid -19, županijski Stožer civilne zaštite javlja kako od jučer oporavilo se 123 osobe te kako se u pulskoj Općoj bolnici na liječenju nalazi ukupno 68 pacijenta, od kojih je na Odjelu za infektologiju 54 osoba, a u respiracijskom centru 14 osoba.

Nažalost, tijekom jučerašnjeg dana u pulskoj bolnici umrle su dvije covid-19 pozitivne osobe u dobi od 89 i 84 godina s pridruženim kroničnim bolestima. 

Stožer poziva sve zainteresirane odrasle osobe, koje se nisu cijepile protiv covid-19 bolesti da od ponedjeljka slobodno pristupe cijepljenju bez zakazanog termina u gotovo svim istarskim gradovima uz napomenu kako se mogu cijepiti samo osobe koje do sada nisu cijepljene. Na cijepljenje je potrebno donijeti osobnu iskaznicu ili putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja.

Vezani tekst:

Javni poziv na cijepljenje: Termini u Istri za tjedan 29.11. - 5.12.2021.

(iPress/H)